9 MAYIS 2018

 

13.30-14.30/B Fuaye

Gurme Sohbetler

Prof.Dr.Aytaç Saygın Gümüşkesen / Ege Üniversitesi

 Yrd. Doç.Dr. Fahri Yemişçioğlu/Ege Üniversitesi

“Zeytinyağı İşleme, Hasat Dönemi Ve En İyi Yağı Üretmek İçin Dikkat Edilecekler”

 

14.45-15.30/B Fuaye

 Kalite Kontrol Sertifika Töreni

 

15.30-16.30/B Hol

Yemek Şov

Şef Wilco Martien Van Herpen

“Zeytinli Özel Tarifler"

 

16.30-17.30/B Fuaye

Gurme Sohbetler

Yrd.Doç.Dr.Ahmet Uhri/Dokuz Eylül Üniversitesi

“Zeytin Nedir? Zeytinyağı Nedir? Zeytinyağının Yapısı Tarihçesi”

 

17.30-18.30/B Hol

Yemek Şov

Aç Gezenler

“Pınar İle Lezzetli Anlar”

 

17.30-18.30/B Fuaye

Zeytinyağı Tadım Atölyesi

Gülşah Satıroğlu

 

*Ölmez Ağaç Zeytinin Hikayesi Sergisi

 

10 Mayıs 2018

 

11.00-12.00/B Hol Şarap Sergi Alanı

Söyleşi

Prof. Dr. Nihat Aktan ile " Anadolu'da Şarap ve Şarapta Kalite Yaratmak"

 

13.00-14.30/B Hol Şarap Sergi Alanı

Tadım Atölyesi

Levon Bağış İle Bağdan Kadehe Şarap”

 

13.30-14.30/B Fuaye

Gurme Sohbetler

Prof.Dr.Sedef Nehir El/Ege Üniversitesi

Dr.Eren Akçiçek

Dyt.Serap Akyol

“Zeytinyağının Önemi Ve Akdeniz Usulü Beslenme”

 

14.00-15.00/B Hol 

Yemek Şov

İzmir Ticaret Borsası

 

14.30-15.30/B Fuaye

Gurme Sohbetler

Yrd.Doç.Dr.Fahri Yemişçioğlu/Ege Üniversitesi

Gonca Ilıcalı/Türk Patent Enstitüsü Ve Marka Kurumu

“Coğrafi İşaretleme Kavramı Ve Ülkeye Sunacağı Katma Değer”

 

15.00-16.00/B Hol

Yemek Şov

Şef Tolga Kamiloğlu

“Ege Mutfağında Zeytinyağlı Otlar”

İEÜ Mutfak Sanatları

 

16.00-17.30/B Hol Şarap Sergi Alanı

Tadım Atölyesi

Tuğba Altınöz İle “Kadehteki Sırlar”

 

17.00-18.00/B Fuaye

Zeytinyağı Tadım Atölyesi

Oya Köseoğlu

 

*Ölmez Ağaç Zeytinin Hikayesi Sergisi

 

11 Mayıs 2018

 

11.30-12.30/B Fuaye

Gurme Sohbetler

Abdellatif Ghedira-İOC İcra Direktörü

Ender Gündüz-IOC Promosyon Ünite Şefi

“Dünya Zeytin Sektörünün Dünü, Bugünü ve Geleceği”

 

13.00-14.30/B Hol Şarap Sergi Alanı

Tadım Atölyesi

Tuğba Altınöz İle “Kadehteki Sırlar”

 

13.30-15.00/B Hol

IOC UZZK Türkiye Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Ödülleri

 

14.30-15.30/B Fuaye

Yemek Şov/ İzmir Aşçılar Derneği

Ümit Uçar-Caner Aydoğdu

 

15.30-16.30/B Hol

Yemek Şov

Şef Elif Çıtak

“Pınar İle Tatlı Anlar”

 

16.00-17.30/B Hol Şarap Sergi Alanı

Tadım Atölyesi

Levon Bağış İle “Bağdan Kadehe Şarap”

 

17.00-18.00/B Fuaye

Zeytinyağı Tadım Atölyesi

Elif Büyükgök

 

*Ölmez ağaç Zeytinin Hikayesi Sergisi

 

12 Mayıs 2018

 

12.00-13.30/B Hol Şarap Sergi Alanı

Tadım Atölyesi

 "Perran Arıbal ile Urla Bağ Yolu Şarapları Tadımı"

 

12.00-13.30/B Fuaye

Zeytin Sıkım Tesislerinde Yenilikler Ve Sofralık Zeytin

12.00-12.20 Polat Makine Yunus Pehlivan/ Satış Müdürü

12.20-12.40 Haus Gino Celleti/İtalyan Gurme

13.10-13.30 Sofralık Zeytin Hakkında Bilinen Doğrular Ve Yanlışlar/Yasin Özdemir

 

13.30-15.30/B Fuaye

Gurme Sohbetler

Moderatör:

Doç. Dr. Nurcan Koca/Ege Üniversitesi

Doç.Dr.Harun Kesenkaş/Ege Üniversitesi

Prof.Dr.Sedef Nehir El/Ege Üniversitesi

Mahmut Eskiyörük/ Tire Süt Koop.Baş.

“Süt Ve Süt Ürünlerinin Doğru Üretimi Ve Bilinçli Tüketim”

 

14.00-15.00/B Fuaye

Yemek Şov

Şef Özgür Aşçıoğlu

“Zeytinli Lezzetler Atölyesi”

 

16.30-17.30/B Hol

Yemek Şov

Şef Elif Çıtak

“Pınar İle Tatlı Anlar”

 

17.00-18.00/B Fuaye

Zeytinyağı Tadım Atölyesi

Ferişte Öztürk Güngör

 

*Ölmez ağaç Zeytinin Hikayesi Sergisi

 

*TADIM BARI,Fuar Katılımcısı Firmalarının Zeytinlerinin, Zeytinyağlarının Ve Peynirlerinin İZFAŞ’ın Organizasyonu İle Tanıtılacağı Bu Etkinlikle;Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğrencileri Zeytin,Zeytinyağları Ve Peynirlerin Özelliklerini Tanıtıcaktır.Bu Etkinlik Fuar Boyunca B Holü’nde Ziyaretçilerimizin Tadım Yapabilmeleri İçin Hizmet Verecektir.(HER GÜN DÜZENLENECEKTİR.)